José Hogenkamp

Loopbaanadvies


"Je kunt meer dan je denkt!"

Tijdens mijn dienstverband bij TMOP/BMC heb ik mij gespecialiseerd in het loopbaanadvieswerk. In 2004 ben ik als loopbaanadviseur bij PI Company gecertificeerd. Omdat ik het belangrijk vind als zelfstandig professional up-to-date te blijven in mijn vakgebied, heb ik in 2013 de opleiding Loopbaancoach gevolgd en met goede resultaten afgesloten.

Mijn aanpak is persoonlijk, duidelijk en concreet, empatisch en resultaatgericht. Ik begin altijd met een intakegesprek, waarin de kandidaat kan bepalen of er een ‘klik’ is tussen ons; ik vind het namelijk een voorwaarde dat die er is. Een loopbaantraject is een heel persoonlijk traject en dat kan je als kandidaat alleen doen met een adviseur die jou goed aanvoelt en begrijpt.

Werkwijze
In ons intakegesprek leg ik, na een uitgebreide kennismaking, de werkwijze van het loopbaantraject uit. Een loopbaantraject bestaat uit een aantal (nader te bepalen) persoonlijke gesprekken en kan ondersteund worden met een (online) Careerscan. Het kan ook zijn dat we kiezen voor een uitgebreider loopbaantraject. Dit traject gaat door middel van gesprekken bijvoorbeeld in op je biografie, je diepere drijfveren, je persoonlijke kracht en je wensberoepen. Na de intake bepaal jij als kandidaat of je met mij in een loopbaantraject wilt stappen.

Careerscan
Ik maak regelmatig gebruik van de careerscan als hulpmiddel in een loopbaanadviestraject, omdat ik het belangrijk vind dat mijn adviezen gebaseerd zijn op valide onderzoek. Een careerscan bestaat uit 3 thema’s: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Aan de hand van deze thema’s worden online vragen aan de kandidaat gesteld. Ook wordt een aantal vragen gesteld aan jouw werkomgeving in een 360° feedback vragenlijst. Na het beantwoorden van al deze vragen levert dit een gedetailleerd rapport op. Voor meer informatie over dit loopbaaninstrument, kijk op de website van PI Company: www.picompany.nl.

Resultaat
Na afloop van het loopbaantraject heb je als kandidaat een duidelijk beeld van waar je nu staat in jouw carrière, wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst en aan welke competenties (nog verder) kan worden gewerkt. Ik begeleid de kandidaat bij dit proces totdat de leerdoelen concreet zijn geformuleerd, want echt: je kunt meer dan je denkt! Vervolgens kun je als kandidaat hiermee (in jouw organisatie) aan de slag. Het kan ook zijn dat je in je persoonlijk actieplan doelen hebt geformuleerd die je op een heel nieuw pad brengen, op weg naar een nieuwe baan waar je helemaal voor wilt gaan.

Begeleiding naar ander werk/een nieuwe baan
Desgewenst kan de kandidaat zich ook door mij laten ondersteunen bij de verdere vertaling van de uitkomsten van de careerscan. Op verzoek begeleid ik kandidaten bijvoorbeeld naar een andere werkplek of een nieuwe baan. 

Als jobcoach maak ik daarvoor samen met de kandidaat een plan van aanpak. Hierin komen bijv. aan de orde: het concreet maken van de loopbaanvelden uit de careerscan , of het vertalen van de uitkomsten uit het loopbaantraject, of het formuleren van ondersteuning en/of het vertalen van deskundigheid die nog nodig is dmv. trainingen/opleidingen. Ook het helpen zoeken naar passende vacatures, waarbij ik gebruik maak van mijn netwerk, of het begeleiden bij sollicitatieprocedures behoort tot de mogelijkheden. 

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op als u hier meer over wilt weten.